Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 iulie 2009

Profit în creştere cu 550% pentru Ryanair

Compania aerian Ryanair a inregistrat o crestere spectaculoasa a profitului aferent primului trimestru al anului fiscal, de 550% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume in ceea ce priveste valoarea de piata, Ryanair a raportat un profit net de 136,5 milioane de euro in primul trimestru, fata de 21 milioane de euro in aceeasi perioada din 2008.

“Reducerea tarifelor cu 13% au dus la o crestere cu 11% a traficului, o adevarata performanta in actualul context economic, cand multi dintre competitorii nostri pierd clienti si renunta la unele zboruri”, a declarat Michael O’Leary, directorul executiv al companiei aeriene.

Pe langa cresterea traficului, reducerea costurilor pentru combustibili a avut de asemenea un impact pozitiv pentru rezultatele Ryanair.

Cu toate ca profitul obtinut a fost urias, vanzarile companiei aeriene au scazut de la 776,9 milioane de euro in primul trimestru din 2008, la 774,7 milioane de euro in acest an.

In ciuda rezultatelor spectaculoase, oficialii companiei au declarat ca sunt inca reticenti in ceea ce priveste rezultatele pentru intregul an financiar. Astfel, O’Leary se asteapta la un profit net de 200 - 300 milioane de euro la finele anului.
SURSA: “Daily Telegraph”


Oferta, oferte sejur cazare - pe www.mirabilisvoyage.ro

Niciun comentariu: