Ministerul Turismului a elaborat un proiect de Lege a Turismului care defineste termenii din turism, cadrul institutional in domeniul turismului, atributiile si obligatiile autoritatilor administratiei publice locale in domeniul turismului, sistemul national de informatii turistice. Proiectul mai defineste si diferite genuri de turism si conditiile care trebuie indeplinite de acestea (balnear, rural si agroturism, litoral), precum si masuri pentru stimularea activitatii turistice, dintre care sunt de mentionat:
1.Operatorii economici care realizeaza investitii in turism vor fi scutiti de impozitul pe profit dupa punerea in functiune a investitiei respective, conform urmatoarei grile:
(a) Pentru valoarea investitiei cuprinsa intre 100.000 si 500.000 euro, perioada de scutire este de 1 an fiscal.
(b) Pentru valoarea investitiei cuprinsa intre 500.001 si 2.000.000 euro, perioada de scutire este de 2 ani fiscali.
(c) Pentru valoarea investitiei cuprinsa intre 2.000.001 si 5.000.000 euro, perioada de scutire este de 3 ani fiscali.
(d) Pentru valoarea investitiei cuprinsa intre 5.000.001 si 10.000.000 euro, perioada de scutire este de 4 ani fiscali .
(e) Pentru o valoare a investitiei de peste 10.000.001 euro, perioada de scutire este de 5 ani fiscali.
2. Scutirea de impozit pe cladiri pe o durata de 10 ani din momentul introducerii pensiunii turistice din mediul rural sau din statiunile balneare, a pensiunii agroturistice sau a casei traditionale in circuitul turistic, in conditiile legii, si/sau pe parcursul functionarii lor in conditiile legii, in cazul in care beneficiarul are pana in 45 de ani si are domiciliul stabil in mediul rural
3. Impozitul pe venit, in cazul pensiunilor turistice rurale, a pensiunilor agroturistice si a caselor traditionale, va avea caracter forfetar si va fi stabilit dupa cum urmeaza:
(a) pentru casele traditionale, pensiunile din mediul rural cu maxim 5 camere si pentru camerele de inchiriat in locuinte de pana la 3 camere – 600 lei/an
(b)pentru pensiunile agroturistice si pensiunile cu maxim 10 camere – 1200 lei/an
(c) pentru pensiunile din mediul rural cu maxim 15 camere – 1800 lei /an
In cazul constructiilor de noi pensiuni agroturistice sau de pensiuni turistice in mediul rural sau in statiuni balneare cu o capacitate de pana la 8 camere, singura autorizatie necesara pentru functionare in conditii legale va fi certificatul de clasificare eliberat de catre Ministerul Turismului.
Impozitele pe cladiri si terenuri se reduc cu 50% in cazul acelor cladiri si terenurile aferente, utilizate exclusiv pentru prestarea de servicii turistice, care functioneaza minim 5 luni si maxim 6 luni consecutive pe durata unui an calendaristic.
Incepand cu intrarea in vigoare a legii, cota redusa de TVA de 9% se aplica si asupra serviciilor de masa prestate de operatorii economici autorizati de catre Ministerul Turismului. Cota redusa de TVA de 9% nu se aplica pentru bauturile alcoolice.
Daca agentul economic autorizat de catre Ministerul Turismului desfasoara si alte activitati, cota de 9% se aplica exclusiv asupra activitatilor de turism. Cota se aplica numai in cazul agentilor economici cu activitate in turism, autorizati de catre Ministerul Turismului si numai pe perioada de valabilitate a autorizarii.
Ministerul Turismului va elabora în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, norme metodologice de aplicare, care vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului.
Agentia de turism touroperatoare - Mirabilis Voyage – isi propune sa scoata in evidenta, prin ofertele atent selectionate - latura fermecatoare a fiecarei destinatii. The Charming Side of Travel !
Faceți căutări pe acest blog
sâmbătă, 5 decembrie 2009
marți, 4 august 2009
Despre Grecia
Grecia, atât cea continentală, cât şi insulele ei, este una dintre destinaţiile de vară favorite ale românilor. Capital.ro a contabilizat numeroase păreri şi impresii ale turiştilor şi ale specialiştilor pentru a vă oferi un ghid de călătorie, astfel încât cei care ajung aici să nu se simtă prea „străini”.
Situată în Peninsula Balcanică, Grecia este căutată pentru încărcătura ei istorică, dar în special pentru vacanţele la mare. Țara are un litoral de 13.676 kilometri la Mările Egee, Ionică şi Mediterană. Limba oficială este limba greacă, iar moneda de circulaţie este euro.
E bine de ştiut că în Grecia este interzisă codeina, iar comportamentele indecente nu sunt tolerate. De asemenea, orice persoană care scoate sau încearcă să scoată din Grecia obiecte antice riscă să primească o pedeapsă între o lună şi 5 ani de închisoare.
În plin sezon este bine să aveţi excursia deja programată pentru că, deşi de curând autorităţile elene au dat publicităţii nişte cifre nu prea îmbucurătoare cu privire la numărul de turişti, Grecia este o plină-ochi de vizitatori pe timpul verii. De aceea, este posibil ca pe ultima sută de metri să fie foarte greu de găsit bilete de avion, cazare ori locuri pentru croazierele cu feribotul.
Amenzi usturătoare pentru anti-radare
Dacă plecaţi cu maşina personală spre Grecia util ar fi să citiţi recomandările făcute de Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) legate de traficul auto de aici. De exemplu, detectoarele radar şi aparatura anti-radar sunt interzise prin lege în Grecia. Riscaţi o amendă de de până la 2.000 de euro, reţinerea permisului pentru 30 zile, precum şi reţinerea actelor şi a plăcuţelor de înmatriculare auto până la 60 de zile.
În cazul închiriaţi o maşină, vi se va cere paşaportul. MAE vă recomandă să nu lăsaţi paşaportul în original.
Împarţitul taxiului cu alţi clienţi
În principiu, grecii sunt un popor de oameni foarte oneşti şi ospitalieri, dar aceste caracteristici nu s-au transmis şi la taximetrişti. Experienţele trăite cam peste tot în lume unde sunt mulţi turişti, precum rutele ocolitoare, tarife preferenţiale şi aparate „defecte” sunt foarte probabile în Atena, capitala ţării. Pe lângă asta, puteţi avea „colegi de drum”, pentru că taximetriştii greci obişnuiesc să adune şi alţi clienţi care circulă în aceeaşi direcţie.
Pentru greci, străin = oaspete
Totuşi, în Grecia, turiştii se simt foarte bine de obicei, pentru că locuitorii ei sunt oameni foarte primitori. Există posibilitatea să întrebi un grec de o stradă şi, din vorbă în vorbă, să te invite la cină. Viziunea lor pozitivă asupra vizitatorilor este evidentă şi prin cuvântul „xenos”, care are atât înţelesul de „străin”, cât şi de „oaspete”.
Pentru a face o bună impresie, ar fi indicat să învăţaţi câteva fraze uzuale în limba greacă. Sunt conştienţi că limba lor este una greu de învăţat pentru străini, şi, de aceea, vor aprecia efortul turiştilor de a „rupe” un pic în greceşte. Pentru ei, care sunt foarte prietenoşi, un zâmbet este întotdeauna bine primit.
Confuzia între da şi nu
Turiştii pot fi induşi în eroare de modul în care grecii spun da sau nu, mai ales ca „da” în greacă se spune „ne”, iar gestul aferent este doar înclinarea capului în jos. „Nu” se spune „Ohi”, iar pentru a exprima negaţia grecii folosesc atât gestul de a clătina capul stânga –dreapta, dar şi ridicarea lui în sus, însoţit câteodată şi de o sprânceană ridicată. Pentru a mulţumi, grecii duc mâna la inimă.
Un alt cuvânt confuz pentru turişti este „yasu”, care poate însemna şi „bună”, „pa”, dar şi „noroc” şi „sănătate”, atât la ciocnit, cât şi când strănută cineva.
Ținută obligatorie la mănăstiri
În timpul verii, vremea este foarte caldă, drept urmare ţinutele care se „califică” în bagaj ar trebui să fie cele cât mai lejere. În cazul în care vreţi să vizitaţi şi ceva mănăstiri, ţineţi cont că există un „dress-code” pentru lăcaşurile sfinte.
Femeile trebuie să poarte fuste lungi, iar bărbaţii nu pot intra fără pantaloni lungi ori fără ca braţele să fie acoperite. Gazdele au anticipat însă şi acestă posibilă problemă a turiştilor, drept pentru care, la intrare există garderoba necesară pentru cei care nu s-au gândit dinainte la ţinută.
Atenţie la felurile din afara meniului!
Chelnerii greci obişnuiesc să fie foarte insistenţi cu turiştii pentru a-i atrage în restaurante, mulţi îi bagă aproape cu forţa în local. Este bine să cercetaţi zona, pentru că preţurile diferă foarte mult şi vă puteţi trezi într-un restaurant mult mai scump decât cel de alături.
Mai mult, se recurge şi la practica în care se prezintă un fel de mâncare (în special peşte) care nu este în meniu, fapt care se va simţi semnificativ la notă, drept pentru care trebuie să vă interesaţi foarte bine de preţ înainte să comandaţi.
Bacşişul, opţional
Servirea este inclusă în preţ, dar dacă rămâi impresionat de felul în care ai fost tratat la restaurant, îţi poţi arăta gratitudinea printr-un bacşiş, de până în 10% ar fi cel mai indicat.
Există posibilitatea, ca, dacă un client este neînsoţit la masă, să fie nevoit să aştepte destul de mult până să fie servit, deoarece, pentru că grecii nu concep să ia masa singuri în oraş, ospătarii vor crede că acesta mai aşteaptă pe cineva. Astfel, să ceară comanda înainte ca ceilalţi meseni să ajungă li se va părea nepoliticos. Totuşi, în zonele cu mulţi turişti, riscul să ţi se lungească urechile aşteptând să ţi se ia comanda este destul de mic.
Grecii iubesc copiii şi de multe ori îi lasă să facă ce vor, de aceea s-ar putea să-i auziţi ţipând în restaurant fără ca părinţii să-i certe. Ei obişnuiesc să ia mici gustări în timpul zilei şi să mănânce o masă substanţială seara destul de târziu, dupa ora 21.00.
Siesta închide magazinele
În Grecia, trebuie să ţineţi cont de „siesta mediteraneană”, care se întinde de la 14.00 la 17.00. În acest interval, magazinele şi instituţiile sunt de regulă închise, deoarece pe timpul verii temperaturile sunt foarte ridicate la mijlocul zilei. Cu toate acestea, localurile rămân deschise în acest timp.
La cumpărături, în bazaruri, preţurile nu sunt mereu aceleaşi pentru turişti. Odată ce aud „Cât costă?” în altă limbă, comercianţii cresc preţul instantaneu. În afara zonelor turistice, vânzătorii nu vorbesc foarte bine engleza şi se poate întâmpla să încurce preţurile. Vă puteţi asigura că vorbiţi despre acelaşi preţ punându-i să-l noteze pe hârtie.
Ritualul băutului cafelei
Grecii sunt foarte sociabili, în special bărbaţii. Îi veţi vedea împânzind cafenelele în fiecare oraş, mai ales că băutul cafelei este un adevărat ritual. Petrec ore în şir în localuri unde vorbesc pe diverse teme, multe foarte intime, conversaţiile lor fiind mereu directe, pentru că nu sunt adepţii discuţiilor de complezenţă. Nu veţi vedea niciodată un grec care să bea o cafea în grabă, un „expresso” îşi pierde cu totul sensul în această ţară. De asemenea, în mai toate localurile găseşti un joc de table, pentru greci fiind ca un „sport naţional”.
Tot bărbaţii au obiceiul de a purta după ei nişte mărgele ce seamănă cu nişte mătănii, cu care îşi ţin mâinile ocupate. Le învârt în mâini nu din considerente religioase, ci pe post de eliberatoare de stres.
Grecia este locul unde poţi bea uzo. Este un produs 100% grecesc şi este băutura naţională în acestă ţară.
Credinţe şi superstiţii
Aproximativ 97% din populaţia Greciei se identifică drept ortodocşi. Cea mai importantă sărbătoare din an este Paştele, pe care îl sărbătoresc asemănător ca în România.
Mulţi dintre greci sunt şi supersiţioşi. Ca şi românii, cred în deochi, pe care îl vindecă tot cu culoarea roşie. Dacă îi ceri unui grec cuţitul la masă, nu ţi-l va da în mână, îl va pune în dreptul tău pentru că superstiţia spune că se va certa cu tine. Nici banii nu sunt daţi direct în mână, pentru că acest gest este aducător de ghinion pentru cel care înmânează banii.
În cazul în care în vacanţă veţi lega prietenii cu unii dintre localnici, trebuie să ştiţi că, atunci când mergeţi în vizită la o familie de greci, întotdeauna trebuie să aduceţi ceva, florile şi ciocolata sunt cele mai uzuale. Când este vorba de o aniversare, trebuie neapărat să luaţi un cadou. Sărbătoritul nu va deschide cadourile până nu pleacă toţi invitaţii, pentru a nu fi nevoit să mimeze bucuria în cazul în care nu-i place.
La ieşirile în oraş, atunci când un grec vă invită în oraş, niciodată nu vă oferiţi să plătiţi sau să faceţi nota jumătate, pentru că se va simţi ofensat.
via capital.ro
Oferta, oferte sejur cazare - pe www.mirabilisvoyage.ro
Situată în Peninsula Balcanică, Grecia este căutată pentru încărcătura ei istorică, dar în special pentru vacanţele la mare. Țara are un litoral de 13.676 kilometri la Mările Egee, Ionică şi Mediterană. Limba oficială este limba greacă, iar moneda de circulaţie este euro.
E bine de ştiut că în Grecia este interzisă codeina, iar comportamentele indecente nu sunt tolerate. De asemenea, orice persoană care scoate sau încearcă să scoată din Grecia obiecte antice riscă să primească o pedeapsă între o lună şi 5 ani de închisoare.
În plin sezon este bine să aveţi excursia deja programată pentru că, deşi de curând autorităţile elene au dat publicităţii nişte cifre nu prea îmbucurătoare cu privire la numărul de turişti, Grecia este o plină-ochi de vizitatori pe timpul verii. De aceea, este posibil ca pe ultima sută de metri să fie foarte greu de găsit bilete de avion, cazare ori locuri pentru croazierele cu feribotul.
Amenzi usturătoare pentru anti-radare
Dacă plecaţi cu maşina personală spre Grecia util ar fi să citiţi recomandările făcute de Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) legate de traficul auto de aici. De exemplu, detectoarele radar şi aparatura anti-radar sunt interzise prin lege în Grecia. Riscaţi o amendă de de până la 2.000 de euro, reţinerea permisului pentru 30 zile, precum şi reţinerea actelor şi a plăcuţelor de înmatriculare auto până la 60 de zile.
În cazul închiriaţi o maşină, vi se va cere paşaportul. MAE vă recomandă să nu lăsaţi paşaportul în original.
Împarţitul taxiului cu alţi clienţi
În principiu, grecii sunt un popor de oameni foarte oneşti şi ospitalieri, dar aceste caracteristici nu s-au transmis şi la taximetrişti. Experienţele trăite cam peste tot în lume unde sunt mulţi turişti, precum rutele ocolitoare, tarife preferenţiale şi aparate „defecte” sunt foarte probabile în Atena, capitala ţării. Pe lângă asta, puteţi avea „colegi de drum”, pentru că taximetriştii greci obişnuiesc să adune şi alţi clienţi care circulă în aceeaşi direcţie.
Pentru greci, străin = oaspete
Totuşi, în Grecia, turiştii se simt foarte bine de obicei, pentru că locuitorii ei sunt oameni foarte primitori. Există posibilitatea să întrebi un grec de o stradă şi, din vorbă în vorbă, să te invite la cină. Viziunea lor pozitivă asupra vizitatorilor este evidentă şi prin cuvântul „xenos”, care are atât înţelesul de „străin”, cât şi de „oaspete”.
Pentru a face o bună impresie, ar fi indicat să învăţaţi câteva fraze uzuale în limba greacă. Sunt conştienţi că limba lor este una greu de învăţat pentru străini, şi, de aceea, vor aprecia efortul turiştilor de a „rupe” un pic în greceşte. Pentru ei, care sunt foarte prietenoşi, un zâmbet este întotdeauna bine primit.
Confuzia între da şi nu
Turiştii pot fi induşi în eroare de modul în care grecii spun da sau nu, mai ales ca „da” în greacă se spune „ne”, iar gestul aferent este doar înclinarea capului în jos. „Nu” se spune „Ohi”, iar pentru a exprima negaţia grecii folosesc atât gestul de a clătina capul stânga –dreapta, dar şi ridicarea lui în sus, însoţit câteodată şi de o sprânceană ridicată. Pentru a mulţumi, grecii duc mâna la inimă.
Un alt cuvânt confuz pentru turişti este „yasu”, care poate însemna şi „bună”, „pa”, dar şi „noroc” şi „sănătate”, atât la ciocnit, cât şi când strănută cineva.
Ținută obligatorie la mănăstiri
În timpul verii, vremea este foarte caldă, drept urmare ţinutele care se „califică” în bagaj ar trebui să fie cele cât mai lejere. În cazul în care vreţi să vizitaţi şi ceva mănăstiri, ţineţi cont că există un „dress-code” pentru lăcaşurile sfinte.
Femeile trebuie să poarte fuste lungi, iar bărbaţii nu pot intra fără pantaloni lungi ori fără ca braţele să fie acoperite. Gazdele au anticipat însă şi acestă posibilă problemă a turiştilor, drept pentru care, la intrare există garderoba necesară pentru cei care nu s-au gândit dinainte la ţinută.
Atenţie la felurile din afara meniului!
Chelnerii greci obişnuiesc să fie foarte insistenţi cu turiştii pentru a-i atrage în restaurante, mulţi îi bagă aproape cu forţa în local. Este bine să cercetaţi zona, pentru că preţurile diferă foarte mult şi vă puteţi trezi într-un restaurant mult mai scump decât cel de alături.
Mai mult, se recurge şi la practica în care se prezintă un fel de mâncare (în special peşte) care nu este în meniu, fapt care se va simţi semnificativ la notă, drept pentru care trebuie să vă interesaţi foarte bine de preţ înainte să comandaţi.
Bacşişul, opţional
Servirea este inclusă în preţ, dar dacă rămâi impresionat de felul în care ai fost tratat la restaurant, îţi poţi arăta gratitudinea printr-un bacşiş, de până în 10% ar fi cel mai indicat.
Există posibilitatea, ca, dacă un client este neînsoţit la masă, să fie nevoit să aştepte destul de mult până să fie servit, deoarece, pentru că grecii nu concep să ia masa singuri în oraş, ospătarii vor crede că acesta mai aşteaptă pe cineva. Astfel, să ceară comanda înainte ca ceilalţi meseni să ajungă li se va părea nepoliticos. Totuşi, în zonele cu mulţi turişti, riscul să ţi se lungească urechile aşteptând să ţi se ia comanda este destul de mic.
Grecii iubesc copiii şi de multe ori îi lasă să facă ce vor, de aceea s-ar putea să-i auziţi ţipând în restaurant fără ca părinţii să-i certe. Ei obişnuiesc să ia mici gustări în timpul zilei şi să mănânce o masă substanţială seara destul de târziu, dupa ora 21.00.
Siesta închide magazinele
În Grecia, trebuie să ţineţi cont de „siesta mediteraneană”, care se întinde de la 14.00 la 17.00. În acest interval, magazinele şi instituţiile sunt de regulă închise, deoarece pe timpul verii temperaturile sunt foarte ridicate la mijlocul zilei. Cu toate acestea, localurile rămân deschise în acest timp.
La cumpărături, în bazaruri, preţurile nu sunt mereu aceleaşi pentru turişti. Odată ce aud „Cât costă?” în altă limbă, comercianţii cresc preţul instantaneu. În afara zonelor turistice, vânzătorii nu vorbesc foarte bine engleza şi se poate întâmpla să încurce preţurile. Vă puteţi asigura că vorbiţi despre acelaşi preţ punându-i să-l noteze pe hârtie.
Ritualul băutului cafelei
Grecii sunt foarte sociabili, în special bărbaţii. Îi veţi vedea împânzind cafenelele în fiecare oraş, mai ales că băutul cafelei este un adevărat ritual. Petrec ore în şir în localuri unde vorbesc pe diverse teme, multe foarte intime, conversaţiile lor fiind mereu directe, pentru că nu sunt adepţii discuţiilor de complezenţă. Nu veţi vedea niciodată un grec care să bea o cafea în grabă, un „expresso” îşi pierde cu totul sensul în această ţară. De asemenea, în mai toate localurile găseşti un joc de table, pentru greci fiind ca un „sport naţional”.
Tot bărbaţii au obiceiul de a purta după ei nişte mărgele ce seamănă cu nişte mătănii, cu care îşi ţin mâinile ocupate. Le învârt în mâini nu din considerente religioase, ci pe post de eliberatoare de stres.
Grecia este locul unde poţi bea uzo. Este un produs 100% grecesc şi este băutura naţională în acestă ţară.
Credinţe şi superstiţii
Aproximativ 97% din populaţia Greciei se identifică drept ortodocşi. Cea mai importantă sărbătoare din an este Paştele, pe care îl sărbătoresc asemănător ca în România.
Mulţi dintre greci sunt şi supersiţioşi. Ca şi românii, cred în deochi, pe care îl vindecă tot cu culoarea roşie. Dacă îi ceri unui grec cuţitul la masă, nu ţi-l va da în mână, îl va pune în dreptul tău pentru că superstiţia spune că se va certa cu tine. Nici banii nu sunt daţi direct în mână, pentru că acest gest este aducător de ghinion pentru cel care înmânează banii.
În cazul în care în vacanţă veţi lega prietenii cu unii dintre localnici, trebuie să ştiţi că, atunci când mergeţi în vizită la o familie de greci, întotdeauna trebuie să aduceţi ceva, florile şi ciocolata sunt cele mai uzuale. Când este vorba de o aniversare, trebuie neapărat să luaţi un cadou. Sărbătoritul nu va deschide cadourile până nu pleacă toţi invitaţii, pentru a nu fi nevoit să mimeze bucuria în cazul în care nu-i place.
La ieşirile în oraş, atunci când un grec vă invită în oraş, niciodată nu vă oferiţi să plătiţi sau să faceţi nota jumătate, pentru că se va simţi ofensat.
via capital.ro
Oferta, oferte sejur cazare - pe www.mirabilisvoyage.ro
miercuri, 29 iulie 2009
Profit în creştere cu 550% pentru Ryanair
Compania aerian Ryanair a inregistrat o crestere spectaculoasa a profitului aferent primului trimestru al anului fiscal, de 550% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume in ceea ce priveste valoarea de piata, Ryanair a raportat un profit net de 136,5 milioane de euro in primul trimestru, fata de 21 milioane de euro in aceeasi perioada din 2008.
“Reducerea tarifelor cu 13% au dus la o crestere cu 11% a traficului, o adevarata performanta in actualul context economic, cand multi dintre competitorii nostri pierd clienti si renunta la unele zboruri”, a declarat Michael O’Leary, directorul executiv al companiei aeriene.
Pe langa cresterea traficului, reducerea costurilor pentru combustibili a avut de asemenea un impact pozitiv pentru rezultatele Ryanair.
Cu toate ca profitul obtinut a fost urias, vanzarile companiei aeriene au scazut de la 776,9 milioane de euro in primul trimestru din 2008, la 774,7 milioane de euro in acest an.
In ciuda rezultatelor spectaculoase, oficialii companiei au declarat ca sunt inca reticenti in ceea ce priveste rezultatele pentru intregul an financiar. Astfel, O’Leary se asteapta la un profit net de 200 - 300 milioane de euro la finele anului.
SURSA: “Daily Telegraph”
Oferta, oferte sejur cazare - pe www.mirabilisvoyage.ro
Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume in ceea ce priveste valoarea de piata, Ryanair a raportat un profit net de 136,5 milioane de euro in primul trimestru, fata de 21 milioane de euro in aceeasi perioada din 2008.
“Reducerea tarifelor cu 13% au dus la o crestere cu 11% a traficului, o adevarata performanta in actualul context economic, cand multi dintre competitorii nostri pierd clienti si renunta la unele zboruri”, a declarat Michael O’Leary, directorul executiv al companiei aeriene.
Pe langa cresterea traficului, reducerea costurilor pentru combustibili a avut de asemenea un impact pozitiv pentru rezultatele Ryanair.
Cu toate ca profitul obtinut a fost urias, vanzarile companiei aeriene au scazut de la 776,9 milioane de euro in primul trimestru din 2008, la 774,7 milioane de euro in acest an.
In ciuda rezultatelor spectaculoase, oficialii companiei au declarat ca sunt inca reticenti in ceea ce priveste rezultatele pentru intregul an financiar. Astfel, O’Leary se asteapta la un profit net de 200 - 300 milioane de euro la finele anului.
SURSA: “Daily Telegraph”
Oferta, oferte sejur cazare - pe www.mirabilisvoyage.ro
marți, 28 iulie 2009
Google City Tours
Este momentan in stadiul de experiment ce va face parte din serviciul Google Maps.
Google City Tours este creat pentru a ajuta utilizatorul sa identifice punctele de interes dintr-un oras si a-si planifica excursii de mai multe zile. Userul trebuie doar sa specifice locatia dorita si durata calatoriei si Google City Tours face restul :) . Adica va alcatuieste un itinerar in functie de timpul disponibil, indicand cele mai scurte distante intre doua obiective turistice, transformandu-va intr-un turist informat si eficient. Avantajul e ca astfel veti putea vedea mai multe. Momentan aplicatia are destule scapari si lucruri ce nu merg tocmai bine, insa e doar inceputul.
Printre punctele sale forte se numara faptul ca puteti introduce noi atractii turistice doar cu denumirea lor, urmand ca City Tours sa le caute in baza de date si sa vi le indice pe harta. Un alt avantaj e faptul ca fiecare obiectiv turistic are si programul de functionare, asa ca nu trebuie sa mai accesati si alte site-uri pentru a afla toate aceste informatii.
Pe Romania, doar Bucurestiul e prezentat pe Google City Tours si, din pacate, destul de sumar. Printre obiectivele turistice ale capitalei se numara (in viziunea lor) si doua SRL-uri, care nu stiu exact ce cauta acolo.
Oricum, daca vreti sa vedeti cum functioneaza, incercati Londra sau Paris. E mai sigur. :)
Oferta, oferte sejur cazare - pe www.mirabilisvoyage.ro
sâmbătă, 25 iulie 2009
Cu 249 de euro te plimbi prin europa - CFR Style
Cu 249 de euro se poate călători oriunde în Europa cu un abonament valabil 10 zile, din care oricare cinci pot fi petrecute în tren. Tinerii sub 26 de ani plătesc 159 de euro, iar copiii până la 12 ani, numai 124,5 euro.
Trenul este o bună soluţie pentru cine doreşte să petreacă o perioadă mai mare de timp şi să viziteze mai multe ţări din Europa. Abonamentele internaţionale care pot fi cumpărate de la agenţiile CFR oferă perioade bine determinate, 10 zile, 22 de zile sau o lună, şi importante reduceri de preţ, dar şi avantajul unui număr de cinci, respectiv 10 sau un număr nelimitat de călătorii, cu orice tip de tren, pe orice rută, în acest interval de timp.
ABONAMENT DE 22 DE ZILE
Cu 359 de euro se poate călători oriunde în Europa, cu un abonament valabil 22 de zile, din care oricare 10 pot fi petrecute în tren. Tinerii sub 26 de ani plătesc 239 de euro, iar copiii până la 12 ani, numai 179,5 euro.
Facilitatea oferită de CFR dă posibilitatea călătorilor să opteze pentru vizitarea mai multor oraşe europene situate la "o noapte distanţă". Toate trenurile au vagoane de dormit şi astfel se poate economisi costul cazării la hoteluri.
Pe acest principiu, se poate vizita, de exemplu, Viena, Bruxelles, Paris, Barcelona, Roma, Veneţia sau traversa Adriatica, în Grecia, cu o companie maritimă, care intră în preţul abonamentului. Rutele sunt nelimitate şi fiecare turist poate să-şi aleagă varianta pe care o preferă. Avantajul este că din cele 22 de zile petrecute în Europa va mai trebui să plătească cazări numai pentru 12, restul le petrece în vagonul sau în cuşeta de dormit. Deplasarea dintre două oraşe aflate la mare distanţă, de exemplu Roma - Paris, se poate face la cuşetă contra a 40-50 de euro pentru două-trei persoane.
O SINGURĂ ŢARĂ
Cine vrea să cheltuiască mai puţin sau nu dispune de timp pentru a vizita toată Europa, poate alege un abonament valabil într-o singură ţară. Preţurile diferă de zona unde este încadrat statul respectiv. De exemplu, o zonă este Austria, Belgia şi Olanda, Grecia, Spania sau Elveţia. Aici preţul este de 139 de euro pentru un adult, 71 de euro pentru tineri sub 26 de ani şi de 54,5 euro pentru copii peste 12 ani, pentru maxim patru călătorii dintr-o lună. Mai multe amănunte pot fi obţinute de pe site-urile www.cfr.ro, unde se poate vedea împărţirea Europei pe zone CFR.
Oferta, oferte sejur cazare - pe www.mirabilisvoyage.ro
Trenul este o bună soluţie pentru cine doreşte să petreacă o perioadă mai mare de timp şi să viziteze mai multe ţări din Europa. Abonamentele internaţionale care pot fi cumpărate de la agenţiile CFR oferă perioade bine determinate, 10 zile, 22 de zile sau o lună, şi importante reduceri de preţ, dar şi avantajul unui număr de cinci, respectiv 10 sau un număr nelimitat de călătorii, cu orice tip de tren, pe orice rută, în acest interval de timp.
ABONAMENT DE 22 DE ZILE
Cu 359 de euro se poate călători oriunde în Europa, cu un abonament valabil 22 de zile, din care oricare 10 pot fi petrecute în tren. Tinerii sub 26 de ani plătesc 239 de euro, iar copiii până la 12 ani, numai 179,5 euro.
Facilitatea oferită de CFR dă posibilitatea călătorilor să opteze pentru vizitarea mai multor oraşe europene situate la "o noapte distanţă". Toate trenurile au vagoane de dormit şi astfel se poate economisi costul cazării la hoteluri.
Pe acest principiu, se poate vizita, de exemplu, Viena, Bruxelles, Paris, Barcelona, Roma, Veneţia sau traversa Adriatica, în Grecia, cu o companie maritimă, care intră în preţul abonamentului. Rutele sunt nelimitate şi fiecare turist poate să-şi aleagă varianta pe care o preferă. Avantajul este că din cele 22 de zile petrecute în Europa va mai trebui să plătească cazări numai pentru 12, restul le petrece în vagonul sau în cuşeta de dormit. Deplasarea dintre două oraşe aflate la mare distanţă, de exemplu Roma - Paris, se poate face la cuşetă contra a 40-50 de euro pentru două-trei persoane.
O SINGURĂ ŢARĂ
Cine vrea să cheltuiască mai puţin sau nu dispune de timp pentru a vizita toată Europa, poate alege un abonament valabil într-o singură ţară. Preţurile diferă de zona unde este încadrat statul respectiv. De exemplu, o zonă este Austria, Belgia şi Olanda, Grecia, Spania sau Elveţia. Aici preţul este de 139 de euro pentru un adult, 71 de euro pentru tineri sub 26 de ani şi de 54,5 euro pentru copii peste 12 ani, pentru maxim patru călătorii dintr-o lună. Mai multe amănunte pot fi obţinute de pe site-urile www.cfr.ro, unde se poate vedea împărţirea Europei pe zone CFR.
Oferta, oferte sejur cazare - pe www.mirabilisvoyage.ro
joi, 16 iulie 2009
May Air - in faliment
Desi nu au anuntat inca oficial, miroase de la o posta - daca nu apare un alt partener care sa-l inlocuiasca pe Sky Europe, MyAir se invarte in jurul falimentului.
Pana atunci, toate aeronavele MyAir sunt tintite la sol iar cei care si-au cumparat bilete pentru zborurile companiei italiene sunt nevoiti sa-si caute alte alternative sau sa isi primeasca banii inapoi. Cum in aceasta perioada este o nevoie sporita de lichiditati pe piata, speram ca cei care au biletele cumparate deja, sa primeasca variante convenabile pentru a nu renunta la calatorie.
Articolul detaliat despre aceasta stire il regasiti pe linkul de mai jos.
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-5986634-italia-suspendat-licenta-companiei-low-cost-myair.htm
miercuri, 15 iulie 2009
Agentiile de turism ofera asigurare in caz de vreme urata
Daca ati plecat in vacanta sperand ca veti avea parte de vreme insorita dar a plouat aproape tot sejurul, fiti fara grija. Agentiile de turism, cel putin cele din Franta, au inceput sa incheie asigurari ''de vreme rea'', scrie The Telegraph.
Astfel, turistii ghinionisti isi vor putea pot recupera o parte din banii platiti agentiei in cazul in care mai mult de patru zile din sejur au avut parte de ploaie.
Agentiile vor folosi imagini obtinute din satelit pentru a verifica acuratetea spuselor turistilor, urmand sa hotarasca ce suma urmeaza sa fie rambursata.
La intoarcerea din vacanta, turistii vor fi anuntati prin mesaje telefonice sau e-mail daca sunt eligibili pentru compensatii. La cateva zile distanta, acestia vor primi si cecul aferent.
Agentiile de turism care incheie o astfel de asigurare sunt Pierre et Vacances si FranceLoc.
Astfel, turistii ghinionisti isi vor putea pot recupera o parte din banii platiti agentiei in cazul in care mai mult de patru zile din sejur au avut parte de ploaie.
Agentiile vor folosi imagini obtinute din satelit pentru a verifica acuratetea spuselor turistilor, urmand sa hotarasca ce suma urmeaza sa fie rambursata.
La intoarcerea din vacanta, turistii vor fi anuntati prin mesaje telefonice sau e-mail daca sunt eligibili pentru compensatii. La cateva zile distanta, acestia vor primi si cecul aferent.
Agentiile de turism care incheie o astfel de asigurare sunt Pierre et Vacances si FranceLoc.
marți, 23 iunie 2009
Sky Europe declara falimentul
Click pe link-ul de mai jos pentru a citi intreaga stire
http://www.wall-street.ro/articol/International/66739/Sky-Europe-a-intrat-in-faliment-Urmeaza-restructurarea.html
http://www.wall-street.ro/articol/International/66739/Sky-Europe-a-intrat-in-faliment-Urmeaza-restructurarea.html
luni, 9 februarie 2009
Tichetele de vacanţă prind contur
Tichetele de vacanţă care, în opinia ministrului de resort, Elena Udrea, vor salva turismul românesc sunt la un pas de a deveni realitate.
Executivul va lua o decizie miercuri, când oficialii din Ministerul Turismului aşteaptă să fie emisă o ordonanţă de urgenţă. „Săptămâna trecută a avut loc în guvern o primă citire a propunerii şi miercuri se va lua o decizie. Ministerul Finanţelor este cel care va pune în aplicare această hotărâre chiar din acest an şi va stabili bugetul necesar“, au afirmat reprezentanţi din Ministerul Turismului (MT). Potrivit acestora, propunerea menţionează ca fiecare angajat să primească tichete cu o valoare între unul şi şase salarii medii, în funcţie de companie.
Sindicaliştii au afirmat, la finele lunii trecute, că valoarea tichetelor ar urma să fie de 2.000 de lei de persoană, de care vor beneficia un milion de persoane. Potrivit planului de măsuri anticriză, acordarea tichetelor necesită un efort bugetar de două miliarde de lei. Tichete vor primi doar angajaţii care au carte de muncă şi minimum şase luni vechime în cadrul companiei. Oficialii din MT speră că această măsură îi va încuraja pe români să-şi petreacă vacanţele în ţară şi, în acelaşi timp, va reduce turismul la negru. „Cei care au structuri de cazare nedeclarate vor fi astfel constrânşi să aducă turismul în zona fiscalizată, ceea ce ar aduce un mare câştig la buget“, a afirmat Udrea.
Propunerea tichetelor de vacanţă nu-i aparţine noului ministru al turismului, fiind vehiculată încă din 2006.
via evz.ro
semnat de
Teodora Trandafir
Luni, 09 Februarie 2009
Executivul va lua o decizie miercuri, când oficialii din Ministerul Turismului aşteaptă să fie emisă o ordonanţă de urgenţă. „Săptămâna trecută a avut loc în guvern o primă citire a propunerii şi miercuri se va lua o decizie. Ministerul Finanţelor este cel care va pune în aplicare această hotărâre chiar din acest an şi va stabili bugetul necesar“, au afirmat reprezentanţi din Ministerul Turismului (MT). Potrivit acestora, propunerea menţionează ca fiecare angajat să primească tichete cu o valoare între unul şi şase salarii medii, în funcţie de companie.
Sindicaliştii au afirmat, la finele lunii trecute, că valoarea tichetelor ar urma să fie de 2.000 de lei de persoană, de care vor beneficia un milion de persoane. Potrivit planului de măsuri anticriză, acordarea tichetelor necesită un efort bugetar de două miliarde de lei. Tichete vor primi doar angajaţii care au carte de muncă şi minimum şase luni vechime în cadrul companiei. Oficialii din MT speră că această măsură îi va încuraja pe români să-şi petreacă vacanţele în ţară şi, în acelaşi timp, va reduce turismul la negru. „Cei care au structuri de cazare nedeclarate vor fi astfel constrânşi să aducă turismul în zona fiscalizată, ceea ce ar aduce un mare câştig la buget“, a afirmat Udrea.
Propunerea tichetelor de vacanţă nu-i aparţine noului ministru al turismului, fiind vehiculată încă din 2006.
via evz.ro
semnat de
Teodora Trandafir
Luni, 09 Februarie 2009
duminică, 1 februarie 2009
Agentia de turism touroperatoare - Mirabilis Voyage – isi propune sa scoata in evidenta, prin ofertele atent selectionate dintr-o paleta larga de posibilitati, latura fermecatoare a fiecarei destinatii. Pentru echipa Mirabilis Voyage, fiecare oferta – reprezinta propria vacanta, iar aportul adus de catre agentii turistici – personali, putem spune, ca adauga sejurului un caracter aparte. Vacantele Mirabilis Voyage sunt mai mult decat simple cazari, bilete de avion, sejururi, circuite etc Prin implicarea directa a fiecarui membru al echipei in alegerea destinatiei si a ofertei, reusim sa subliniem si sa oferim clientilor – ceea ce isi doresc si chiar un pic mai mult, de la o vacanta, un sejur etc Ofertele turistice prezentate de catre agentia Mirabilis Voyage, in principal pe www.mirabilisvoyage.ro sunt directionate catre cele mai importante momente: oferte vara, iarna, toamna, primavera, ski, revelion, craciun, valentines day, martisor, paste, 1 mai, litoral, plaja, circuite, sejur, cazari oriunde in lume etc - astfel incat sa se incadreze cerintelor si criteriilor personale ale calatorului.
Asadar Mirabilis Voyage isi focalizeaza ofertele, in mod special catre locurile unde ar merge si mai ales le-ar recomanda prietenilor.
In acelasi timp, Mirabilis Voyage, prin experienta dobandita de catre fiecare membru al echipei, va poate indica unele dintre cele mai reusite oferte, conform unui buget prestabilit. Ne straduim sa aducem solicitarilor fiecarui client cea mai buna oferta.
Asadar Mirabilis Voyage isi focalizeaza ofertele, in mod special catre locurile unde ar merge si mai ales le-ar recomanda prietenilor.
In acelasi timp, Mirabilis Voyage, prin experienta dobandita de catre fiecare membru al echipei, va poate indica unele dintre cele mai reusite oferte, conform unui buget prestabilit. Ne straduim sa aducem solicitarilor fiecarui client cea mai buna oferta.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)